DOLAR 32,5057 -0.03%
EURO 35,1226 0.23%
ALTIN 2.441,430,38
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
Eriş, Türkiye’nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti
11 okunma

Eriş, Türkiye’nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti

ABONE OL
11 Haziran 2024 00:51
Eriş, Türkiye’nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 yıldır yaptığı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörde ön plana çıkan Eriş, geçen yıl Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor.

2013 yılından bu yana aralıksız olarak lezzet noktasında önemli Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları gerçekleştiren Eriş, 2023 yılında Türkiye’nin noodle üzerine çalışan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge Merkezini kurdu. Doktora, yüksek lisans ve lisans eğitimine sahip 22 kişilik bir araştırma ekibinden oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, birçok üniversite ile sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Ar-Ge projeleri yürütürken, Türkiye’nin ilk ve tek probiyotikli noodle ürününü Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliği ile geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında piyasaya sürdüğü yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor. Koruyucu, tatlandırıcı, renklendirici ve MSG gibi lezzet artırıcılar içermeyen Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle, aynı zamanda B1, B3, B6, B12 vitaminlerinin etkisi ile yorgunluğun ve bitkinliğin azaltılmasına ve günlük B vitamini ihtiyacımızın yüzde 15’inin giderilmesine yardımcı oluyor.

Noodle sektörünün gelişmesi için önemli bir adım

Noodle’ın ülkemizde özellikle 7-35 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldiğini belirten Eriş Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Eriş, Türkiye’nin 480 milyon porsiyon noodle tüketimi ile dünya sıralamasında 23’üncü sırada yer aldığını bildirdi. Ülkemizde yaklaşık 4 milyar TL’lik hacmi bulunan pazarın her geçen gün büyüme kaydettiğine de dikkat çeken Dr. Abdullah Eriş, “Eriş olarak noodle pazarına sağlıklı ve yenilikçi ürünler sunmak amacıyla sürekli araştırma çalışmaları içindeyiz. Bu kapsamda 2023 yılında Türkiye’nin noodle üzerinde çalışan ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurduk. Ar-Ge çalışmalarımızda yeni nesil fonksiyonel noodle ürünleri geliştirmeyi temel hedef aldık. Bu hedefimiz doğrultusunda geliştirdiğimiz ‘Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle’ Türkiye’nin ilk ve tek fonksiyonel noodle ürünüdür. Gıda alanında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın, noodle sektörünün büyümesi ve gelişmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle gençler tarafından çokça tercih edilen noodle’ı insan sağlığını destekleyen, besleyici, fonksiyonel ve güvenilir bir gıda ürünü haline getirdik” şeklinde konuştu.

Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı noodle’ın öncüsü olmak 

Gıda sektöründe yenilikçi ürünleri ile ön plana çıktıklarını belirten Dr. Abdullah Eriş, noodle pazarında lezzet arttırıcı, koruyucu ve renklendirici içermeyen ürünlerle farklılaşan, sağlıklı, kaliteli ve hijyen odaklı bir marka olduklarından söz etti.  Noodle üretimin her aşamasında kaliteye ve gıda güvenliğine önem veren Eriş’in tüm ürünlerinin kalite belgeleri ve sertifikalarına sahip olduğuna dikkat çeken Dr. Abdullah Eriş: “Ciddi bir yatırım ve liyakatli insan kaynağına sahip Eriş Ar-Ge merkezinin temel görevi; sağlıklı, hijyenik, kaliteli ve helal niteliklere sahip ürünler geliştirmek. Bu doğrultuda üretim aşamasında kullandığımız tüm hammaddeler bu kriterlere göre seçilirken, üretim süreçlerimiz ve depolama prosedürlerimiz de bu ilkeler ve bilimsel disiplinler doğrultusunda dizayn edildi. Tesislerimiz gıda güvenliği noktasında en üst otorite olarak kabul edilen BRCGS belgesi ne sahip olmakla beraber tüm ISO kalite sistem belgelerine de sahibiz” dedi. 

Eriş lezzetini farklı coğrafyalara taşımak istiyoruz

Firma olarak un ihracatında yakaladıkları başarıyı noodle ile de devam ettirdiklerini belirten Eriş, halihazırda 23 ülkeye gerçekleştirilen noodle ihracatını önümüzdeki dönemde 40 farklı ülkeye ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikli hedef pazarları arasında; Avrupa Birliği ve komşu ülkelerin yanı sıra Afrika Ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerini sıralayan Dr. Abdullah Eriş, noodle piyasasındaki hedefleri ve ihracata yönelik çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Nudo ve Dudomi markalarımız ile faaliyet gösterdiğimiz noodle pazarında öncelikli hedefimiz kategorinin sağlıklı, lezzetli ve fonksiyonel ürün zenginliğini arttırmak ve bu noktada öncü bir misyon üstlenmek. Uzun vadeli hedefimiz ise ilave yatırımlarla üretim kapasitemizi artırmak ve yenilikçi noodle lezzetlerimizi ihracat rotamızdaki 23 ülkenin yanı sıra dünyanın farklı kültür ve coğrafyalarına da ulaştırmak. Eriş olarak, bugün itibarıyla 50’den fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla Türkiye’nin önde gelen ihracat firmaları arasındaki yerimizi her geçen yıl daha yukarılara taşımaktayız.”

Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile geliştirildi

2013 yılından bu yana aralıksız olarak lezzet noktasında önemli Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları gerçekleştiren Eriş, Türk gıda mühendislerinin araştırmaları sonucunda geliştirilen Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle hem sağlıklı beslenme ihtiyacına hem de yeni nesil tüketicinin hassasiyetlerine lezzetli çözüm sunuyor. 

Sağlığa yararlı organizmaları ürüne adapte ettik 

Toplantıda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Enes Dertli, yapılan çalışma sonucu insan sağlığına yararlı bir ürün ortaya çıkardıklarını belirterek, “Eriş ile yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucu sağlığa yararlı organizmaları, bir gıda ürününe adapte etmiş olduk. Böylece hem gıda hem de insan sağlığına yararlı bir ürün ortaya çıktı.  Nudo Noodle, sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içeriyor. Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı mikroorganizmalar olarak bilinir. Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar ekleyerek sağlıklı olmamıza katkıda bulunurlar ”dedi. 

Nudo noodle bilimsel çalışmaların ürüne dönüşmesinin en güzel örneği  

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Salih Karasu ise “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Eriş Ar-Ge Merkezi iş birliğiyle ortak geliştirmiş olduğumuz bu ürün üniversite sanayi iş birliği ve laboratuvardaki elde etmiş olduğumuz bilimsel bilginin teknolojiye dönüşmesi adına en önemli bir örnek. Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği olarak biz bu tarz çalışmaların her zaman yanındayız, destekliyoruz ve bu tarz çalışmalara her zaman açığız.”

Üniversite sanayi iş birliği eczanede satılan bir ürünü market raflarına taşıdı 

Eriş ile inovasyona ve sürdürülebilirliğe dayalı iş birliği hakkında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle çalışmaları ve ürünün özellikleri hakkında şunları söyledi; “ Bugün önümüzde gurur verici bir tablo var. Üniversite sanayi iş birliğinin çok önemli bir ürüne dönüştüğünü görmek akademisyenler olarak bizi çok mutlu ediyor. Üniversitedeki laboratuvarlarımızda gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarının katma değerli ürüne dönüşmesini her zaman ön planda tutuyoruz. Çalışmalarımız sonucunda gurur duyacağımız bir ürünü ortaya çıkardık. Herkesin tüketeceği ekonomik olarak öğrenciye bile hitap edebilecek bir ürünü sağlıklı bir şekilde piyasaya sunduk. Eczanede satılan bir ürünü market raflarına taşıyarak insanların sağlığına büyük bir katkı sundukları için Eriş firmasını bir kez daha tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Özkaya: Bilgiyi ürüne dönüştürüyoruz

Toplantıda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya, katma değeri yüksek ürünlerin oluşturulmasında üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek şunları söyledi“Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü bilginin ürüne dönüştürülme potansiyelinin oldukça yüksek olduğu bir bölüm. Yeni nesil üniversitelerde ARGE faaliyetlerinin ürüne dönüşmesi için sanayiyle iş birliğinin olması en önemli unsur. Yıldız Teknik Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olmasının yanı sıra Türkiye’nin en iyi teknoparkına da sahip. Bu teknoparkta üreticilerin, sanayicilerin, start-up firmalarının, daha kolay entegre olmalarını ve çalışmalarını hızlandırmalarını sağlayacak birtakım faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Üniversite sanayi iş birliğine destek verdiği için Eriş’e çok teşekkür ediyoruz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
erzurum escortdedektiffixbetKurumsal Mail Hizmetimatadorbethukuk forumevden eve nakliyaterzurum escortŞehirler Arası Nakliyateşya depolamaşehirler arası nakliyatDeneme bonusu veren sitelerhabercasibomeşya depolamaistanbul evden eve nakliyatdeneme bonusuescort bayanwebmaster forumcasibom
Mobil uygulamalar veya mobil uyumlu bahis siteleri her yerde ve her zaman bahis yapma imkanı sunan siteler 2024 güncel
deneme bonusu veren siteler kullanıcılara bedava bahis yapma imkanı sağlar. Bu sayede, kullanıcılar siteyi risksiz bir şekilde deneyebilir. Deneme bonusları, sitenin güvenilirliğini test etmek için idealdir.